EV-laden met zonnestroom

Indien u maximaal gebruik wilt maken van de geproduceerde zonnestroom om uw auto op te laden kunnen we twee merken aanbevelen. De EV-charger van SMA en Solaredge.

Op deze manier is het mogelijk om de ogenblikkelijk opgewekte zonne-energie te gebruiken om uw auto op te laden. Indien u nog geen zonnepanelen heeft is een gewone laadpaal de oplossing.

De SMA EV Charger maakt snel, betrouwbaar en kostenbesparend opladen mogelijk en beschikt hiervoor over verschillende oplaadmodi. Het doel is altijd om maximaal gebruik te maken van de aanwezige zonne-energie. Door het elektriciteitsnet en de zonne-energie te combineren, kan de SMA EV Charger eenfasig opladen tot 7,4 kW.

Met een 3 fasige EV charger van SMA is het maximale laadvermogen 22 kW

Bij de aanschaf van zonnepanelen is het met Solaredge mogelijk om een omvormer te kiezen met geïntegreerde EV-lader. Dankzij de innovatieve solar boost-functie die netvermogen en PV-vermogen combineert, kunnen gebruikers met de omvormer van max. 6 kW hun EV 2,5 keer sneller opladen dan met een standaard oplader. De omvormer met geïntegreerde EV-oplader levert aanzienlijke kostenbesparingen op met betrekking tot apparatuur en installatie, en is volledig geïntegreerd in het monitoring platform van SolarEdge.