Batterijsystemen

Onafhankelijker zijn van uw energieleverancier? Het kan.
Overschot aan zonne-energie kunt u opslaan in batterijen zodat u dag en nacht van uw eigen energie geniet. Het wordt nog voordeliger wanneer u slim uw zonnestroom gebruikt wanneer ze voorhanden is.

Een opslagsysteem maakt het mogelijk de opgewekte stroom ook tijdens de piekmomenten (7h – 9h en 16h – 20h) bruikbaar te maken. De zon schijnt vooral overdag en bereikt zijn piek rond de middag: een moment waarop er niet veel verbruik in de woning of op het net is. Al deze stroom wordt bijgevolg een belasting op het net.

Met batterijen kan een groter aandeel door de bewoners gebruikt worden. Dit is ook interessant als we weten dat er een tarief moet betaald worden voor zowel afname als injectie op het net. Een ander voordeel is de regeling die ook tijdens momenten waarop de bewoners niet thuis zijn, slimme toestellen (met sturingsmogelijkheden via wifi e.a.) kan aansturen (lees: wasmachine, boiler, enz.). We spreken dan van vraagsturing en dit kan zorgen voor een langere levensduur van de batterij.

De grootte van de batterij-capaciteit bepaalt in hoge mate de kostprijs van het systeem.

PDF productbrochure batterij solaredge load control downloaden.